jubileum-kbs

Nieuwbouw voor Wooncentrum Almenum

Wooncentrum Almenum gaat voor nieuwbouw

Vanaf het stedenbouwkundig plan al inzicht in de kosten

Nieuw bouwen of verduurzamen? Voor deze vraag stond woningcorporatie De Bouwvereniging uit Harlingen. Eén ding stond vast: Wooncentrum Almenum moest een upgrade ondergaan om in de toekomst te blijven voldoen aan de eisen voor seniorenwoningen.

Voor dit project gingen wij aan de slag met:

Opdrachtgever

De Bouwvereniging Harlingen

Bouwpartners

Architect: Alynia

Uitvoering

Architect: Alynia

Ramingen maken de kosten inzichtelijk

De woningcorporatie kwam tot de conclusie dat een zorgeloze toekomst en lange levensduur alleen met nieuwbouw gerealiseerd kon worden. Een stedenbouwkundig plan werd gemaakt en de verwachte kosten maakten wij inzichtelijk met een eerste raming.

Drie architecten maakten een VO-ontwerp voor het nieuwe Almenum. Deze ontwerpen hebben we doorgerekend en vergeleken. Alynia Architecten werd de opdracht gegund om het nieuwe seniorencomplex verder vorm te geven.

Er is meer

Bekijk ook deze projecten:

Nieuwbouw kantoor DUO

John Laing Social Infrastructure

Er komen projecten voorbij waar je het jaren later nog over hebt. Een van die projecten is de nieuwbouw van het kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst. Een organisch kantorencomplex dat de skyline van Groningen markeert….
Vorige
Volgende

Samenwerken?

Mogen we jouw project binnenkort aan deze pagina toevoegen? We gaan graag voor je aan de slag op het gebied van kostenberekeningen, (BIM)modellering en bouwmanagement. Neem nu contact met ons op.