BIM

Bouwen met BIM

beter en efficiënter

Integraal bouwen en samenwerken, dat kan met BIM (Building Information Modeling). Jaren geleden hebben we deze bouwmethode omarmd en tot de standaard van onze bouwkundige projecten gemaakt. Nu is deze manier van bouwen en gebouwbeheer niet meer weg te denken.

bouwkundig tekenaar Rene Bult

Dankzij BIM worden ontwerp- en bouwfouten tot een minimum beperkt. Faalkosten worden verminderd en er wordt beter samengewerkt. Met als resultaat: een kwalitatief hoogwaardig gebouw en een aanzienlijke tijdwinst.

Deze opdrachtgevers werken met BIM

Een digitaal model dat zorgt voor een efficiënt bouwproces. Dit is wat onze BIM modelleurs realiseren voor diverse opdrachtgevers, zoals:

Wat is BIM?

Building Information Modeling, kortweg BIM, staat voor:

Een 3-dimensionale tekening met een geïntegreerde database.

Het is een bestand waarin alle relevante informatie over het bouwwerk is opgenomen. Hoe een gebouw is ontworpen, hoe het wordt gebouwd en hoe het kan worden beheerd. Je vindt het allemaal in het BIM model.

Bouwen met BIM heeft vele voordelen

De voordelen van BIM zie je terug in:

“Ik zoek graag de grenzen van de software die ik gebruik. Het geeft mij voldoening als er iets lukt waarvan de meesten zeggen: ‘dat kan niet’.”

Rene Bult | BIM Modelleur

Beter bouwen met BIM

BIM is een krachtige werkwijze die vele voordelen heeft binnen het complete ontwerp- en bouwproces. Ook bij het beheer van het gebouw biedt BIM uitkomst.

Alle betrokken partijen kunnen hun eigen informatie aan het bestand toekennen. Zo werken onze bouwkundigen efficiënt samen met o.a. installateurs en constructeurs.

Tot welk detail wil je het bouwwerk in BIM uitgewerkt hebben?

Met BIM kunnen we elk detail van jouw (toekomstige) gebouw uitwerken. Tot hoe ver we de uitwerking doorvoeren bepalen we samen. Dit doen we op basis van jouw wensen, onze ervaringen en de complexiteit van het bouwwerk. Hierbij werken we eventueel samen met bijvoorbeeld constructeurs en installateurs.

De uitwerkingen leveren wij in 2D of 3D aan. Dit kan zowel digitaal als geprint.

Wil je bouwtekeningen geprint ontvangen? We printen ze voor je uit en sturen ze – indien gewenst – direct naar je (onder)aannemers.

Maak kennis met onze BIM modelleurs

Je kunt bouwen op de tientallen jaren ervaring van onze BIM modelleurs. Zet de expertise van onze BIM modelleurs ook voor jouw bouwproject in. Maak kennis met onze mannen:

Bim modelleur Rene Bult

Rene Bult

BIM Modelleur

Hilbrand Hobma​

BIM Modelleur

Peter de Ruiter

BIM Modelleur

samenwerken?

Elk bouwwerk is uniek. Net als elk BIM model. We gaan graag met je in gesprek om onze dienstverlening op jouw wensen af te stemmen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een kennismaking. Neem contact met ons op.