jubileum-kbs

Nieuwbouw kantoor DUO

Organisch kantorencomplex

tekenend voor skyline Groningen

Er komen projecten voorbij waar je het jaren later nog over hebt. Een van die projecten is de nieuwbouw van het kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst. Een organisch kantorencomplex dat de skyline van Groningen markeert.

Voor dit project gingen wij aan de slag met:

Opdrachtgever

John Laing Social Infrastructure

Bouwpartners

Ballast Nedam
Strukton
John Laing Social Infrastructure Limited

Partner
Overheden

Uitvoering

Ballast Nedam
Strukton
John Laing Social Infrastructure Limited

Organische vormen zijn tekenend voor het project DUO. De vinvormige 3D elementen van het gebouw maakten het voor onze bouwkundigen een ware uitdaging. De vorm is nergens gelijk en golft alle kanten op. De elementen zorgen voor maximale zonwering maar ook voor voldoende daglicht: op elk moment van de dag en tijdens alle jaargetijden.

Uiteindelijk hebben we meer dan 350 tekeningen voor dit bijzondere gebouw gemaakt. Elk paneel en elk kozijn is uniek. Zelfs het plafond is nergens gelijk! We dachten mee over een verstelbare bekisting zodat er tijdens de bouw efficiënt gewerkt kon worden.

 

Er is meer

Bekijk ook deze projecten:

Nieuwbouw Campus Eemsdelta

Campus Eemsdelta

Aardbevingsbestendig bouwen. In gebieden in noord en oost Groningen is dit een must. Ook voor de nieuwbouw van de Campus Eemsdelta in Appingedam. De campus biedt een thuisbasis aan 1.700 leerlingen, van voortgezet onderwijs tot mbo….
Vorige
Volgende

Samenwerken?

Mogen we jouw project binnenkort aan deze pagina toevoegen? We gaan graag voor je aan de slag op het gebied van kostenberekeningen, (BIM)modellering en bouwmanagement. Neem nu contact met ons op.