jubileum-kbs

Nieuwbouw Kuperusplein Heerenveen

Werk in uitvoering: Kuperusplein in Heerenveen!

BIM voor nieuwbouw van appartementen

Waar ooit het postkantoor van Heerenveen stond, verrijst nu een indrukwekkend bouwproject. De bouw van 92 stijlvolle appartementen voor WoonFriesland aan het Kuperusplein is gestart!

Voor dit project gingen wij aan de slag met:

Opdrachtgever

Friso Bouwgroep

Bouwpartners

Woningcorporatie: WoonFriesland
Architect: Adema Architecten
Constructeur: Meijer en Joustra

Partner
Aannemers

Uitvoering

Woningcorporatie: WoonFriesland
Architect: Adema Architecten
Constructeur: Meijer en Joustra

BIM voor nieuw hoogtepunt Heerenveen centrum

Dit wordt – letterlijk! – hét nieuw hoogtepunt van het centrum van Heerenveen. Een landmark waaraan onze collega BIM-modelleur Hilbrand Hobma met veel enthousiasme heeft gewerkt.

Met trots kijkt hij terug op een project in opdracht van Friso Bouwgroep waarbij hij aan de slag ging met de BIM-modellen en 2D tekeningen. Gevels, doorsnedes, details en overzichten zijn uitgewerkt.

Friso werkt in de uitvoering met prefab elementen uit hun eigen timmerfabriek. Uiteraard kwamen die ook in de BIM-modellering terug. Zo kunnen de prefabwandelementen voorzien van hybride kozijnen worden toegepast. Ook op grote hoogte!

Uitdagingen tijdens BIM modellering

De grootste uitdaging van Hilbrand tijdens dit project? Het metselwerk!

“Het metselwerk bestaat uit twee systemen: liggend en staand”, vertelt hij. “Hierdoor waren er twee lagenmaten. Vooral bij de hoekjes en de overgangen tussen de hoog- en laagbouw was dit een puzzel.”

Gelukkig houdt Hilbrand wel van een uitdaging. Hij heeft een mooie oplossing gevonden voor deze bouwkundige puzzel!

Hoewel Hilbrands modelleringswerk erop zit, blijft hij het project op de voet volgen. Zo maakte hij enkele foto’s van de oude situatie vlak voor de start van de sloopwerkzaamheden. Natuurlijk houden we ook jou op de hoogte van de voortgang via onze socials. Volg ons op LinkedIn en Facebook.

Credits impressies nieuwbouw Kuperusplein Heerenveen: Adema Architecten

Er is meer

Bekijk ook deze projecten:

Nieuwbouw kantoor DUO

John Laing Social Infrastructure

Er komen projecten voorbij waar je het jaren later nog over hebt. Een van die projecten is de nieuwbouw van het kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst. Een organisch kantorencomplex dat de skyline van Groningen markeert….
Vorige
Volgende

Samenwerken?

Mogen we jouw project binnenkort aan deze pagina toevoegen? We gaan graag voor je aan de slag op het gebied van kostenberekeningen, (BIM)modellering en bouwmanagement. Neem nu contact met ons op.