jubileum-kbs

Onderhoud bij CBO De Reinbôge

Onderhoud op basis van MJOP

Bij CBO De Reinboge gaat het dak eraf!

Met een meerjarenonderhoudsplan kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Daarom stelden wij voor scholengemeenschap De Greiden een MJOP. Tijdens groot onderhoud (tijdens de zomervakantie) ging het dak van CBS De Reinbôge eraf.

Voor dit project gingen wij aan de slag met:

Opdrachtgever

CBS De Greiden

Bouwpartners

Bouwbedrijf: Koster

Partner
Aannemers

Uitvoering

Bouwbedrijf: Koster

Het dak is eraf! De start van de zomervakantie betekende de start van het onderhoud aan de basisschool De Reinbôge in Tjerkwerd (FRL). Dit jaar stond een nieuw dak op de planning.

Een nieuw dak is een grote investering. Dankzij ons meerjarenonderhoudsplan (MJOP) kon de school hier tijdig rekening mee houden.

Bij het opstellen van de MJOP hebben we eerst een bouwkundige inspectie uitgevoerd. Op basis van deze 0-meting konden we een tijdsplan maken voor de onderhoudswerkzaamheden.

Deze gelegenheid wordt gelijk aangegrepen om de school te verduurzamen. De asbestvrije golfplaten worden vervangen door geïsoleerde golfplaten. Zo wordt de thermische schil beter geïsoleerd. Met de hoge gasprijzen is dit geen overbodige luxe!

De stookkosten gaan omlaag en de kwaliteit van het binnenklimaat omhoog! De leerlingen kregen na de zomervakantie een prettigere omgeving om te leren.

In de toekomst kan het dak voorzien worden van zonnepanelen. Hiermee is de school weer helemaal klaar voor de toekomst!

Er is meer

Bekijk ook deze projecten:

Nieuwbouw kantoor DUO

John Laing Social Infrastructure

Er komen projecten voorbij waar je het jaren later nog over hebt. Een van die projecten is de nieuwbouw van het kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst. Een organisch kantorencomplex dat de skyline van Groningen markeert….
Vorige
Volgende

Samenwerken?

Mogen we jouw project binnenkort aan deze pagina toevoegen? We gaan graag voor je aan de slag op het gebied van kostenberekeningen, (BIM)modellering en bouwmanagement. Neem nu contact met ons op.