TEKENWERK

KBS+BTS verzorgt de bouwkundige uitwerking van projecten. Ieder bouwdeel en materiaal met z’n specifieke eigenschappen, verwerkingswijze, wensen en eisen wordt op tekening en de werkomschrijving/bestek vastgelegd. Het bouwkundig tekenwerk wordt door KBS+BTS gedaan in een 3d-BIM model.

BIM modellering
KBS+BTS voert het bouwkundig tekenwerk uit in een digitaal 3-dimensionaal model. Dit zg. BIM-model wordt gedetailleerder naarmate een ontwerp vordert. Aan bouwdelen en bouwelementen kunnen in het model eigenschappen en specificaties worden toegevoegd. Deze kunnen worden gebruikt voor oa. het bepalen van hoeveelheden (calculatie) en energieprestatie.

Door het samenvoegen van het bouwkundig BIM-model met het constructieve- en installatie technisch model worden knelpunten op het (computer)scherm inzichtelijk, in plaats van tijdens de uitvoering.

Bestekken
Wetgeving, aanvullende eisen, materiaaltoepassingen en materiaalverwerking wordt door KBS+BTS in een bestek, volgens de Stabu methodiek vastgelegd. Daarnaast maakt KBS+BTS ondersteunende berekeningen voor energieprestatie, ventilatie en daglicht.

Toezicht
Tijdens de uitvoering van een bouwproject ziet KBS+BTS er op toe dat het ontwerp op de technisch inhoudelijk afgesproken wijze wordt gerealiseerd.


    Verbouw/nieuwbouw Busremise
    Groningen
    Bekijk alle projecten
    SluitenBekijk hier onze projecten per onderwerp.