jubileum-kbs

Verbouw Scheepvaarthuis

Verbouw Scheepvaarthuis

Monumentaal pand krijgt functie als hotel

Een monumentaal pand verbouwen. Daar komt heel wat bij kijken. Helemaal als dit pand het iconische Scheepvaarthuis in Amsterdam is!

Een throwback naar een uitdagend project.

Voor dit project gingen wij aan de slag met:

Opdrachtgever

Amrâth Hotel Group

Bouwpartners

Diverse uitvoerende partijen

Partner
Bedrijven

Uitvoering

Diverse uitvoerende partijen

Scheepvaarthuis wordt sterren-hotel

In 2007 werd het Scheepvaarthuis verbouwd tot een vijfsterrenhotel, het Grand Hotel Amrâth Amsterdam.

Wij kregen de opdracht voor:

  • het opstellen van het bestek
  • de bouwkostencalculatie
  • het uitwerken van de uitvoeringstekeningen
  • het bouwmanagement
  • het toezicht

Behoud van authentieke elementen

Zowel aan de binnen- als buitenzijde hadden we te maken met een monumentale status. Het was daarom een grote puzzel om de hotelkamers in het pand te verwerken.

Uniek zijn de voorzetwanden waarachter de oude deuren – inclusief hang- en sluitwerk – zijn weggewerkt. Mocht het pand ooit weer eens verbouwd worden, dan is dit allemaal – op de juiste plaats – beschikbaar.

Het Scheepvaarthuis is een voorbeeld van de Amsterdamse School. In het ontwerp van het pand zijn kenmerkende details terug te vinden met vaak nautische thema’s.

Het interieur is al even indrukwekkend als de buitenkant. Er zijn prachtige glas-in-loodramen, houtsnijwerk, smeedijzeren elementen en tegeltableaus die het maritieme verleden van Amsterdam laten zien.

Veel van de authentieke details zijn tijdens de verbouw bewaard gebleven. In 2018 is het Scheepvaarthuis uitgebreid met 40 hotelkamers en een parkeergarage. Ook toen waren we weer betrokken. Deze keer voor de begrotingen en het bouwmanagement.

Er is meer

Bekijk ook deze projecten:

Nieuwbouw kantoor DUO

John Laing Social Infrastructure

Er komen projecten voorbij waar je het jaren later nog over hebt. Een van die projecten is de nieuwbouw van het kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst. Een organisch kantorencomplex dat de skyline van Groningen markeert….
Vorige
Volgende

Samenwerken?

Mogen we jouw project binnenkort aan deze pagina toevoegen? We gaan graag voor je aan de slag op het gebied van kostenberekeningen, (BIM)modellering en bouwmanagement. Neem nu contact met ons op.