jubileum-kbs

Sweet Lake Wellness

BIM modellen voor grootste wellness resort van het land

Sweet Lake Wellness in Zoetermeer

Momenteel werken we aan de 3D modellen van Sweet Lake Wellness Zoetermeer. Het grootste wellnessresort van het land.

Voor dit project gingen wij aan de slag met:

Opdrachtgever

Pellikaan

Bouwpartners

Architect: Ruimtemakers – Maastricht

Partner
Aannemers

Uitvoering

Architect: Ruimtemakers – Maastricht

BIM modellering voor wellnesscomplex

Sweet Lake Wellness wordt groots uitgebreid. Een nieuw hoofdgebouw, nieuwe zwembaden, een kiosk en vele bijzondere sauna’s. Het behoort allemaal tot de nieuwbouwplannen. Zo is er straks o.a. een boomhutsauna en een sauna in een grot. Beleving ten top!

Onze opdrachtgever – ‌Pellikaan – wil graag een volledig model laten ontwikkelen. Om ervoor te zorgen dat dit gebeurt, werkt onze BIM-modelleur ‌Rene Bult nauw samen met leveranciers. Hij werkt veel van de bouwelementen tot in detail uit in BIM.

Alle wanden, daken, kozijnen, het is straks allemaal terug te vinden in een compleet model. Zo komt de creativiteit van de architecten van ‌Ruimtemakers bij de oplevering tot zijn volle recht.

Om een voorbeeld te noemen…

Het toiletgebouw moet opgaan in de omgeving en wordt bekleed met hout. De deur van het gebouw valt weg in de gevel omdat het hout ook daarop doorloopt. Op de deur komt – toepasselijk – een deurgreep gemaakt van een tak.

Door de detailing van het hele gebouw en van alle leveranciers samen te brengen in een 3D-model komt de aannemers op de bouw niet voor verrassingen te staan.

Ons uitgebreide 3D-model is onderdeel van meerdere vaste modellen. Regelmatig worden de modellen van de architect, constructeur en installateur bijgewerkt en samengevoegd. Op basis van clashcontrols door de aannemer weten we samen alle mogelijke problemen al voor de bouw te ondervangen.

Credits renders: Ruimtemakers

Er is meer

Bekijk ook deze projecten:

Nieuwbouw kantoor DUO

John Laing Social Infrastructure

Er komen projecten voorbij waar je het jaren later nog over hebt. Een van die projecten is de nieuwbouw van het kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst. Een organisch kantorencomplex dat de skyline van Groningen markeert….
Vorige
Volgende

Samenwerken?

Mogen we jouw project binnenkort aan deze pagina toevoegen? We gaan graag voor je aan de slag op het gebied van kostenberekeningen, (BIM)modellering en bouwmanagement. Neem nu contact met ons op.