jubileum-kbs

Nieuwbouw appartementencomplexen

Ramingen voor nieuwbouw appartementencomplexen

Woningbouwcoperatie krijgt kosteninzicht in diverse fases

Voor woningcorporatie Nijestee te Groningen hebben we in verschillende fases van het ontwerpproces ramingen gemaakt voor appartementencomplexen de Dame en de Dienstbode aan de Johannes Vermeerstraat in de Groningse buurt Kostverloren.

Voor dit project gingen wij aan de slag met:

Opdrachtgever

woningcorporatie Nijestee

Bouwpartners

Architect: VdP Architecten

Partner
Woningbouw

Uitvoering

Architect: VdP Architecten

Ramingen o.b.v. het VO en DO

In eerste instantie mochten we voor woningcorporatie Nijestee een raming o.b.v. het voorlopig ontwerp realiseren. Het betrof het ontwerp van VdP Architecten. De VO-raming is door Nijestee getoetst aan het het budget en de volgende ontwerpfase aangevangen.

In de DO-fase hebben we opnieuw een raming gemaakt o.b.v. de verder uitgewerkte en aangevulde kleur-, materiaal- constructiedocumenten. Deze raming is opnieuw getoetst aan het budget, en heeft Nijestee besloten het project tot uitvoering te brengen.

De twee nieuwe appartementencomplexen vervangen twee gesloopte complexen. Het volume van de gesloopte appartementencomplexen was de basis voor de nieuwe complexen. In het nieuwe ontwerp zijn er een gelijk aantal appartementen teruggekomen: 58 woningen met een grotere variatie aan woningtypen.

Er is meer

Bekijk ook deze projecten:

Nieuwbouw kantoor DUO

John Laing Social Infrastructure

Er komen projecten voorbij waar je het jaren later nog over hebt. Een van die projecten is de nieuwbouw van het kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst. Een organisch kantorencomplex dat de skyline van Groningen markeert….
Vorige
Volgende

Samenwerken?

Mogen we jouw project binnenkort aan deze pagina toevoegen? We gaan graag voor je aan de slag op het gebied van kostenberekeningen, (BIM)modellering en bouwmanagement. Neem nu contact met ons op.