jubileum-kbs

Van HEMA kleurpotloden tot bouwkundig tekenwerk

zicht op kosten en risico's

De onafhankelijke bouwkosten calculaties van KBS+BTS geven je inzicht in de kosten en risico’s van jouw bouwplannen. Hoe eerder de kosten van het bouwproject inzichtelijk zijn, hoe beter er op gestuurd kan worden.

Van HEMA kleurpotloden tot bouwkundig tekenwerk

Een samenwerking waarbij expertises elkaar naadloos aanvullen

Krikke Realisatie is niet een standaard bouwontwikkelaar. Op geheel eigen wijze ontwikkelt en exploiteert eigenaar Bart Krikke bedrijfsgebouwen voor het hogere segment. Op het gebied van bouwkundig tekenwerk zijn wij al 20 jaar zijn partner. Bart vertelt over deze unieke samenwerking.

Bart Krikke vertelt over zijn ervaring met KBS+BTS

Van schets naar bouwkundige tekening

“Elke samenwerking begint met een schets die ik van achter mijn bureau maak. Hierbij komen – heel simpel – een wit vel papier en een set HEMA kleurpotloden te pas. Met BTS-bouwkundige Peter de Ruiter brainstorm ik verder over het gebouw. In samenspraak krijgt het vorm en wordt het door Peter uitgewerkt in Revit.”

Krikke vervolgt: “Ik heb mijn eigen denkwijze als het gaat om het ontwikkelen van een gebouw. Bij KBS+BTS gaan ze niet op mijn stoel zitten. Ze vullen mij juist aan en dragen alternatieven aan. Hier hou ik van: van elkaar leren in plaats van beleren.

In veel gevallen weet ik hoe ik het hebben wil. Maar als ik KBS+BTS spreek en ze zeggen ‘zo komt dit of dat niet goed’ dan zetten ze me aan het denken en dan vullen we het gezamenlijk anders in.“ 

“In bepaalde beroepsgroepen zitten bepaalde kwaliteiten. De kwaliteit van bouwkundig tekenwerk zit zonder twijfel bij KBS+BTS.”

Bart Krikke | Krikke Realisatie

“Er worden tijdens het ontwerpproces heel wat beslissingen genomen”, weet de bouwontwikkelaar als geen ander. “Van de maatvoering van de inrit – zodat een grote trailer ook daadwerkelijk naar binnen kan rijden – tot de hoogte van de urinoirs. KBS+BTS denkt in alle facetten met mij mee.”

“Deze mannen hebben kennis van de actuele regelgeving, de normen en het bouwbesluit. Ze weten die met precisie te verwerken. De tekeningen zijn zeer nauwkeurig qua maatvoering en alle details worden er goed in weergegeven. Bij KBS+BTS kan ik rekenen op kwalitatief tekenwerk”, aldus Bart Krikke.

Van HEMA kleurpotloden tot bouwkundig tekenwerk

Een samenwerking waarbij expertises elkaar naadloos aanvullen

Krikke Realisatie is niet een standaard bouwontwikkelaar. Op geheel eigen wijze ontwikkelt en exploiteert eigenaar Bart Krikke bedrijfsgebouwen voor het hogere segment. Op het gebied van bouwkundig tekenwerk zijn wij al 20 jaar zijn partner. Bart vertelt over deze unieke samenwerking.

Bart Krikke vertelt over zijn ervaring met KBS+BTS

Van schets naar bouwkundige tekening

“Elke samenwerking begint met een schets die ik van achter mijn bureau maak. Hierbij komen – heel simpel – een wit vel papier en een set HEMA kleurpotloden te pas. Met BTS-bouwkundige Peter de Ruiter brainstorm ik verder over het gebouw. In samenspraak krijgt het vorm en wordt het door Peter uitgewerkt in Revit.”

Krikke vervolgt: “Ik heb mijn eigen denkwijze als het gaat om het ontwikkelen van een gebouw. Bij KBS+BTS gaan ze niet op mijn stoel zitten. Ze vullen mij juist aan en dragen alternatieven aan. Hier hou ik van: van elkaar leren in plaats van beleren.

In veel gevallen weet ik hoe ik het hebben wil. Maar als ik KBS+BTS spreek en ze zeggen ‘zo komt dit of dat niet goed’ dan zetten ze me aan het denken en dan vullen we het gezamenlijk anders in.“ 

“In bepaalde beroepsgroepen zitten bepaalde kwaliteiten. De kwaliteit van bouwkundig tekenwerk zit zonder twijfel bij KBS+BTS.”

Bart Krikke | Krikke Realisatie

“Er worden tijdens het ontwerpproces heel wat beslissingen genomen”, weet de bouwontwikkelaar als geen ander. “Van de maatvoering van de inrit – zodat een grote trailer ook daadwerkelijk naar binnen kan rijden – tot de hoogte van de urinoirs. KBS+BTS denkt in alle facetten met mij mee.”

“Deze mannen hebben kennis van de actuele regelgeving, de normen en het bouwbesluit. Ze weten die met precisie te verwerken. De tekeningen zijn zeer nauwkeurig qua maatvoering en alle details worden er goed in weergegeven. Bij KBS+BTS kan ik rekenen op kwalitatief tekenwerk”, aldus Bart Krikke.

Er is meer

Bekijk meer actualiteiten

Jubileum KBS+BTS: we bestaan 35 jaar!

We vieren een mijlpaal: KBS+BTS bestaat 35 jaar! In deze tijd hebben we ons

Tijd voor een spelletje! Speel je mee?

Bij ons in de hal hangen al vele jaren twee bijzondere portretten. Deze twee

De bouwplaats van de toekomst is circulair

In de bouwsector blijven we innoveren. Verduurzamen is hierbij een hot-item. Bij KBS+BTS zetten